Yennenga Progress är ett globalt nätverk för sociala entreprenörer.

globKompetenta och driftiga människor som med innovativt tänkande och mod, gör underverk där behovet i utsatta länders samhällen är stort.
SJR är en del av detta viktiga arbete genom att stödja spännande initiativ i Burkina Faso, Västafrika. Efter att ha bidragit med de pengar som behövdes för att köpa marken för en ny primärskola har vi nu bidragit till inhägnandet av skolgården.

Det är viktigare än man först kan tro, inte minst för att hålla djuren borta från de träd som planteras på skolgården för skugga och frukt till barnen. I ett ökenland som Burkina Faso är djuren mycket påhittiga för att få tag i de få gröna blad som finns. Träd förbättrar klimatet, förbättrar jordmån och ökar nederbörden. Många träd ger också god och vitaminrik frukt, samt ätliga fröer och nötter. Träd är liv och är det synliga beviset att det går att återskapa ett grönt landskap även där öknen brett ut sig!
Vi är måna om att barnen får med sig vårdandet av träden från start!

SJR har sedan 2014 samarbetat med organisationen Mitt Liv

SJR vill vara med och bidra till ett samhälle där olikhet är en tillgång och mångfald en självklarhet!
SJR har sedan 2014 samarbetat med organisationen Mitt Liv. Mitt Liv arbetar för integration och mångfald på arbetsmarknaden. Som samarbetspartner till Mitt Liv ingår bl.a. mentorskap i programmet Mitt Liv Chans, där personer med utländsk bakgrund som saknar arbete motsvarande sin kompetens deltar. En av adepterna, Rahaf Hamad, har i december 2015 anställts som konsult på SJR i Göteborg . Hon är nu ute på sitt första uppdrag hos en av våra kunder. Vi önskar Rahaf välkommen till SJR och lycka till i sitt uppdrag!

20151220“Jag är stolt över att vara konsult i ett företag som bryr sig om samhället och som jobbar med mångfald. Genom en lyhörd och engagerad ekonomichef på ett kundföretag till SJR har jag fått ett spännande konsultuppdrag som uppfyller mina önskemål.
Jag har alltid känt att jag har fått ett stort stöd från min mentor på SJR. Jag uppskattar också att jag har fått en Excel kurs som ytterligare förbättrat min kunskap inom området.
Det känns jätte roligt att vara konsult hos SJR!”